niedziela, 12 października 2014

Musztardowo - serowy filet z kurczaka


Przepis dla zapracowanych lub tych którzy nie lubią spędzać dużo czasu w kuchni. Kilka prostych składników, a efekt gwarantowany. Przepis pochodzi z książki "Good Food: 101 Simple suppers".

Składniki, na 4 porcje:

  • podwójny filet z kurczaka,
  • 50 g żółtego, startego sera,
  • 1 łyżka musztardy francuskiej (z pełnymi ziarnami),
  • 3 łyżki mleka

Wykonanie:

Rozgrzać piekarnik do 200ºC. Filety rozkroić, tak aby uzyskać po 2 cieńsze kawałki, ułożyć w naczyniu do zapiekania. Wymieszać ser, musztardę i mleko, następnie wyłożyć na filetach. Zapiekać kurczaka około 30 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz